dimarts, 6 de novembre del 2012

Manifest de principis d’Alternativa Jove Sant Martí i per la unitat de l’esquerra transformadora del districte



Fa dos anys que es va iniciar al districte de Sant Martí el projecte d’Alternativa Jove- joves d’EUiA, que pretén ser una organització juvenil de l’esquerra transformadora anti-capitalista, amb el seu principal objectiu en la recerca de la unitat reivindicativa contra el capitalisme.

Durant aquets dos anys ens  hem dedicat a consolidar la nostra assemblea juvenil, discutint quina Alternativa Jove volíem per al districte de Sant Martí, quin era el nostre objectiu i com volíem portar endavant el projecte transformador de la nostra organització a aquest districte, com podíem arribar a ser útils dins les nostre lluites, com ser útils per als nostres veïns i veïnes.

I hem trigat dos anys en arribar al punt en que avui ens trobem, perquè la nostra prioritat ha estat el debat i la maduresa abans de fer passes endavant, perquè creiem que per passar a l’acció es necessari tot un procés previ que s’ha de realitzar perquè aquests passos siguin ferms i contundents.

Finalment, assolit aquest període de maduresa  i consolidada l’assemblea d’Alternativa Jove Sant Martí, hem arribat a unes conclusions clares i a unes línies ben definides de que som i de com volem treballar.

Volem ser una organització de carrer, volem que el nostre espai natural de fer política sigui el carrer, centrats en les necessitats i demandes  concretes dels nostre barris, com és el cas de les reivindicacions  del Casal de Joves del Poblenou o la Flor de Maig, que sentim com pròpies i per les quals estem decidits a lluitar fins on calgui, i ho volem fer amb la resta d’entitats i organitzacions que porten anys en aquesta lluita.

Volem formar part del moviment associatiu i reivindicatiu de Sant Martí.

Volem ser una organització de carrer, si, però connectant aquestes reivindicacions del teixit social dels nostres barris amb el ple del districte. Que la veu de les reivindicacions arribi i sigui escoltada tant al carrer com a la institució. I no només estem convençuts que el podem fer, sinó  que es viable i necessari fer-ho.

Lluitem i lluitarem a favor de la UNITAT reivindicativa de les organitzacions transformadores, aquest és un dels nostres principals objectius. Som conscients de les dificultats i diferencies existents entre les nostres organitzacions, però creiem que aquestes no poden comportar la divisió i fragmentació. Estem conveçuts que són més els punts que ens uneixen que no pas els que es separen.
Podem ser més forts cercant punts d’enteniment que no pas de conflicte, més útils per als nostres veïns i veïnes si treballem de forma coordinada tot i que sigui en reivindicacions concretes

Ens mou la ferma convicció de que la unitat reivindicativa de les diferents organitzacions ens portarà a la consecució de objectius comuns.

Per tant, amb molta satisfacció, declarem públicament que després de dos anys  de constitució i de debat intern constructiu, Alternativa Jove Sant Martí es troba en condicions  de començar a fer passos endavant,  de sortir al carrer i participar en les reivindicacions dels nostres barris. Per tant, cridem a les organitzacions de l’esquerra anti-capitalista del districte a la unitat en la lluita

Declarem que els nostres objectius son inviables sense la col·laboració i sense la premissa de la unitat, i que per tant, es aquesta la nostra prioritat:

La unitat reivindicativa de les organitzacions i del teixit associatiu de caràcter alternatiu, republicà,  transformador i anti-capitalista.

No defallirem en el diàleg i el treball per la unitat,  és el camí correcte, estem convençuts, l’únic camí que ens portarà a la victòria.

DAVANT UNA DRETA REACCIONARIA I UN SISTEMA FEROTGE, CONSTRUIM LA UNITAT REIVINDICATIVA!




 Alternativa Jove- Joves d’EUiA Sant Martí

-Organitzem la resposta-

 26-11-2012





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada